Wie zijn wij?

Wie zijn wij?

Het Genootschap van de Pot v.z.w. is een lokale bierproeversvereniging die zich inzet voor het behoud van de Belgische biercultuur. Onze vereniging bestaat al sinds 1987, wij zijn dus 1 van de langst bestaande bierproeversverenigingen van België. Na een grote verjonging van het bestuur enkele jaren geleden zijn wij opnieuw een bloeiende vereniging.

Onze club activiteiten

Jaarvergadering met bijbehorende receptie.

Bierproefavonden, proeven doen we in een proefglas (15cl).

Een pop-up proefavond in de zomer op een locatie die pas 2u op voorhand wordt kenbaar gemaakt.

Jaarlijks nodigen we een brouwer uit om zijn brouwerij en zijn bieren voor te stellen.

Jaarlijks organiseren we een daguitstap en af en toe bezoeken we een bierfestival.

Een ledenfeest.

Er zijn ook jaarlijks kooksessies “Koken met Bier”

Een 4 daags clubweekend op een camping in België (meestal in de Ardennen)


Tot in 2018 hebben wij 25 edities van Het Weekend der Belgische Bieren georganiseerd en dit telkens met heel veel inzet en overgave om onze bezoekers van het betere gerstenat te voorzien.

Sinds 2008 was er ons “BIEREILAND” daar kon je toen terecht voor niet minder dan 16 verschillende bieren van’t vat. Dit werd door onze bezoekers zeer gesmaakt en was in de loop der jaren uitgebreid naar 25 bieren van’t vat wat voor ons telkens een mooie opdracht was. Als klap op de vuurpijl waren er in 2017 maar liefst 30 bieren van’t vat en dit naar aanleiding van ons 30 jarig bestaan.
We zijn er trots op dat we jaarlijks bezoekers van verschillende nationaliteiten mochten verwelkomen. (zoals Nederlanders, Britten, Amerikanen, Duitsers, Finnen en zelfs een enkele keer Maleisiërs en Australiërs.)

Sinds 2009 maakt het Genootschap van de Pot ook deel uit van de nationale bierconsumentenvereniging Zythos v.z.w.
Zythos v.z.w. zelf is dan weer lid van EBCU.
De EBCU is een federatie van nationale bierconsumenten organisaties uit de volgende landen: België, Denemarken, Finland, Frankrijk, Groot Brittannië, Italië, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Tsjechië, Zweden en Zwitserland. Zij vertegenwoordigt meer dan 100.000 georganiseerde bierconsumenten.